Hei.

Sivullinen-blogissa puhutaan kirjoista ja lukemisesta - eli kaikesta olennaisesta. Tervetuloa!

Uusia alkuja

Olen Essi, parikymppinen opiskelija ja lukija. Olen ihminen, jolla on jatkuvasti erääntyneitä lainoja kirjastoon ja yöpöydällä alati kasvava kirjapino. Nyt olen lisäksi ihminen, jolla on oma kirjablogi. Tämä olkoon internetissä oma nurkkaukseni, johon kokoan hajanaisia ajatuksia kirjoista, kulttuurista, lukemisesta ja ehkä joskus siitä hassusta asiasta, jota elämäksi kutsutaan.  

Sivullinen on blogi kirjoista ja lukemista, eli mielestäni kaikesta olennaisesta. Blogin nimen lainasin Albert Camus'n samannimiseltä klassikkoromaanilta. Koen jotenkin samaistuvani sivullisuuteen, sillä vaikka opiskelen kirjallisuutta, en ole mikään kriitikko ja tunnen itseni usein akateemisissa piireissä ulkopuoliseksi. Toisaalta nimen voi käsittää myös konkreettisemminkin, koska, no, kirjoissa on sivuja. Jokainen himolukija varmaan tunnistaa itsensä siitä tilanteesta, kun aamuyön tunteina ei pääse nukkumaan, koska luen vielä tämän sivun ja tämän ja... kunnes se kirja on tosiaan luettu kannesta kanteen. 

Aloittelin blogin kirjoittamista Lily.fi:ssä, josta minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa - päinvastoin: siellä on nimittäin nykyään oma lukupiirikin! Halusin kuitenkin aloittaa uudestaan puhtaalta pöydältä itseni näköisillä sivuilla, sillä olin hieman hukassa entisen kirja+kakku -blogini kanssa. Ajatus kakuista ja leivonnaisista kirjoittamisesta on ihana, mutta ei sittenkään kaltaistani suurpiirteistä leipojaa varten. Tässä blogissa yritän pysytellä yhden aiheen parissa.

Lukijana olen puuskittainen mutta intohimoinen. En osaa valita yhtä ainoata lempikirjaa, mutta niille, jotka sitä kysyvät, vastaan usein Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin (taattua laatua). Kirjailijoista fanita tällä hetkellä Chimamanda Ngozi Adichieta ja Elena Ferrantea (neroja!) Nyt luen: Paul Kalanithin Henkäys on ilmaa vain. 

Maailmassa on ihan liikaa kirjoja luettavana, mutta jostain on hyvä aloittaa.

Tervetuloa mukaan!

Tässä blogin kirjoittaja ja yksi tyytyväinen myhäily

Tässä blogin kirjoittaja ja yksi tyytyväinen myhäily

Henkäys on ilmaa vain

Henkäys on ilmaa vain