Hei.

Sivullinen-blogissa puhutaan kirjoista ja lukemisesta - eli kaikesta olennaisesta. Tervetuloa!

Sunnuntaiajatuksia

Sunnuntaiajatuksia

Unelmista tulee todennäköisimmin totta, kun ne lausuu ääneen, sanotaan. Joten nyt sunnuntaina, levon ja haaveilun ja joutilaisuuden luvattuna päivänä on hyvä irroittautua arkielämästä ja keskittyä haaveiluun. Aikuiselämän velvollisuudet paahtavat niskaan, mutta pitäähän ihmisellä nyt haaveita olla. 

Osa haaveistani on saavutettavissa, osa luultavasti täysin utopistisia ja osaa en edes uskalla toteuttaa, koska pelottaa. Osa on pieniä ja osa suuria. Mutta jos minulla olisi rajattomasti aikaa, rahaa ja uskallusta ja tahdonvoimaa, haluaisin...

...lukea kaikki maailman kirjat. Jos luen keskimäärin 30 kirjaa vuodessa ja elän vielä vaikka ainakin 60 vuotta, ehdin lukemaan 1800 kirjaa. Se on aika vähän! Haluaisin kyvyn matkustaa ajassa, niin kuin elokuvassa About Time, jossa Bill Nighyn roolihahmo käyttää aikamatkustuskykyjään lukeakseen Dickensin tuotantoa uudestaan ja uudestaan. 

...ja tehdä lukemistani kirjoista oman podcastin. Koska olen parantumattomassa podcast-koukussa. 

...perustaa toisen blogin, jossa leipoisin kakkuja. Sen nimi voisi olla Siivullinen. 

...juosta vähintään puolimaratonin. 

...matkustaa junalla Siperian halki ja lukea samalla jotain jumalattoman paksua venäläistä klassikkoa

...tulla hyväksi äidinkielen opettajaksi. Olen vasta alussa, mutta toivottavasti jo matkalla. 

...matkustaa suolaisen meren äärelle ja kerätä muistoksi simpukankuoria. 

Ja se pelottavin, hirvittävin, utopistisin, naurettavin ja ihanin haave:

(Haluaisin ehkä joskus kirjoittaa oman kirjan) 

 

 

No niin. Tulipahan sanottua ääneen. 

The Vegetarian

The Vegetarian